0,00 0

Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.

Account Contact

Taal & Delicatessen

Reizen naar de Filipijnen is niet alleen een avontuur vol tropische stranden en kleurrijke festivals, maar ook een culinaire en taalkundige ontdekkingstocht. Leer hier alles over de taal die je hoort en het eten dat je zeker moet proeven!

Taal in de Filipijnen

De Filipijnen kent een enorme taaldiversiteit: er worden meer dan 170 lokale talen gesproken! Toch zijn er twee officiële talen

Filipino (Tagalog)

De nationale taal en het meest gesproken in Manila en Luzon. Veel woorden zijn afgeleid van het Spaans en Engels.

Engels

Wijdverspreid en officieel erkend. Wordt gebruikt in het onderwijs, overheid, media en toerisme. De meeste Filipijnen spreken goed Engels – ideaal voor reizigers!

Handige Tagalog woorden

Hallo – Kumusta. Dank je wel – Salamat. Alsjeblieft – Pakiusap. Hoeveel kost dit? – Magkano ito? Lekker! – Masarap!

Delicatessen & Lokale Gerechten

De Filipijnse keuken is een mix van Maleisische, Chinese, Spaanse en Amerikaanse invloeden – en zit vol verrassingen. Van streetfood tot familiemaaltijden, hier zijn de must-tries:

Klassieke gerechten

Adobo – Stoofgerecht van kip of varkensvlees in sojasaus, knoflook en azijn. Sinigang – Zure soep (meestal met tamarinde) met groenten en vlees of vis. Kare-Kare – Pindastoofpot met ossenstaart, groenten en bagoong (gefermenteerde garnalenpasta). Lechon – Geheel geroosterd varken, vaak geserveerd op feesten. Pancit – Gebakken noedels met groenten en vlees of garnalen.

Zoetigheden & snacks

Halo-Halo – IJsdessert met bonen, fruit, jelly en gecondenseerde melk. Turon – Gefrituurde banaan in loempiadeeg. Bibingka – Rijstcake gebakken in bananenblad, vaak met kokos en kaas.

Avontuurlijk? Probeer dit!

Balut – Een bevrucht eendenei (18 dagen), populair als streetfood. Isaw – Gegrilde kippen- of varkensdarmen op een stokje. Taho – Warme zijden tofu met siroop en tapiocaballetjes (ontbijtsnack).

Eetcultuur tips voor reizigers

Rijst is het basisvoedsel – verwacht het bij vrijwel elke maaltijd. Eten met de hand is heel normaal in lokale eetgelegenheden (handen worden gewassen vooraf). Streetfood is goedkoop, lekker en volop verkrijgbaar – kies kraampjes waar het druk is (hoge omloop = vers). Porties delen is gebruikelijk, vooral in de Filipijnse “family style dining”.